2019

Sentse Jeugd behaalt verschillende medailles op het Oost-Vlaamse jeugdkampioenschap!Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 9 maart 2019

Op 9 februari vond in Hamme het jeugdkampioenschap voor Oost-Vlaanderen plaats.

De Sentse jeugd vaardigde 3 spelers af : Kaylie Jones, zijn broer Jamie en Tess Vogelaere.

Alle drie de spelers deden het heel erg goed.

Kaylie Jones werd 2x provinciaal kampioen nl. 1 x in de categorie jongens enkel -13 en 1 x in de categorie jongens dubbel – 13. Van een topprestatie gesproken.

Zijn broer Jamie veroverde de zilveren medaille in de categorie jongens dubbel -17. Een geweldige prestatie omdat Jamie een leeftijdscategorie hoger speelde.

Tess Vogelaere eindigde  in de categorie meisjes enkel -15 op een derde plaats. Tevens een heel sterke prestatie. Het was de eerste keer dat Tess aan dergelijk groot tornooi deelnam en ze valt meteen in de prijzen. Dit ging niet onopgemerkt voorbij. Ze werd uitgenodigd door de hoofdcoach van de provinciale selectie en mag nu deel nemen aan de selectietrainingen in Wachtebeke.

De goede jeugdwerking en de vele uren trainingsarbeid van de jeugdspelers beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen. Hopelijk zetten deze positieve resultaten de nieuwe jeugdspelers aan om in hun voetsporen te treden.

Frank Latomme


De fameuze “praline” challenge Gepost Door Gwendy | In Nieuws | op 9 maart 2019

Jajajajaaaa ook dit jaar was er een “Praline” challenge onder de deelnemers van de TOPtrainingen.

Ieder jaar heeft zo’n challenge plaats waarbij coach Frank, toptrainer Leonard Van Velzen uitdaagt om een badmintonopdracht met de spelers te verwezenlijken.

Indien het lukt trakteert Frank met pralines. Indien het niet lukt dan dienen de spelers een “lipdub” te doen…

Dit jaar was het de Peter Gade schijnslag aan het net…De opdracht bestond erin dat 10 van de 16 spelers deze slag zouden uitvoeren…
En jawel hoor ondanks zijn streng jury-optreden was Frankieboy eraan voor de moeite…

Aan iedereen proficiat en smakelijk. Volgend jaar staat er jullie terug een challenge te wachten.

Een paar filmpjes


JEUGDCUPTOR in Lokeren – Sentse jeugd op CENTRAL COURT


De JEUGDCUPTOR loopt stilletjes aan naar zijn einde. In Lokeren was het reeds het 8de van de in totaal 10 tornooien. Tess Vogelaere van de Sentse was zoals steeds present en begint een beetje naam en faam te verwerven. Ze speelt dan ook in de A-reeks bij de meisjes U15.

In Lokeren waren er veel inschrijvingen voor de JEUGDCUPTOR. Lokerse is een club met een Badmintonacademie en dus ook met veel talentrijke spelers. Tess is echter heel sterk bezig en ook voor dit tornooi bleek de tegenstand niet opgewassen tegen haar snel en aanvallend spel. Ze bereikte vlot de finale en daar mocht ze op het CENTRAL COURT spelen. Dit was een heel bijzondere ervaring. Een blauw badmintonveld volledig omringt met reclameboardings en een hoofdtribune. Haar tegenstandster Lola Galard van de Pluimplukkers bood in de eerste set stevig weerstand maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen het degelijke spel van Tess (21-15). In set 2 vond Tess beter haar ritme en won vlot met 21-9. Terug goud voor Tess.

Ze staat nu stevig aan de leiding met 88 punt voorsprong op Lola Galard. De titel is binnen handbereik.

JEUGDCUPTOR in Sint-Niklaas – DE MINTONS: 2 x podium voor Sentse JEUGD



De JEUGDCUPTOR is het provinciale tornooi waar jeugspelers het tegen elkaar opnemen in hun leeftijdscategorie. Er is zijn 10 tornooitjes (ongeveer iedere maand één).

Zaterdag was het de beurt aan de Mintons in Sint-Niklaas. Voor de Sentse deden Tess Vogelaere en Britt Mille mee.
Spannende wedstrijden voor hen…Britt deed het bijzonder goed, ze eindigde op een 3de plaats.
Voor Tess was het heel spannend. Ze kwam in haar eerste wedstrijd uit tegen de titelkandidate. De eerste set wist ze nipt binnen te halen met 23-21. Knap gedaan met supergoede rallys en heel slim spel. Set 2 ging een heel stuk makkelijker het werd 21-7. De tegenstand was gebroken. Eerste grote hindernis was genomen. Nu was het een kwestie van gefocust te blijven en de andere wedstrijd met goed en aanvallend badminton te winnen. Het ging heel vlot met  21-3 en 21-1, 21-11 en 21-10 werd gemakkelijk de finale bereikt.

Ook daar was Tess uitstekend op dreef 4-21 en 21-15.

Tess staat in de ranking op een 2de plaats, Britt staat op een mooie 5 de plaats.


Je ziet dat onze talenten- en clubtrainingen veel vruchten afwerpen. Het doet deugd als coach om die gasten zo enthousiast en zo goed te zien spelen. Echt plezierig…


Proficiat aan de 2 jeugdspelers…hopelijk volgen er nog meer

Treur niet langer voor alle gesneuvelde competitiespelers... Met trots stel ik jullie de samensmelting van de serieuze en de bistroploeg voor: De Serieuze Bistroploeg!


In actie te zien vanaf 15 september!